Перейти до головного вмісту
е-освіта ДЦЗ
  • На головну
  • Більше
Українська ‎(uk)‎
Українська ‎(uk)‎ English ‎(en)‎
Наразі ви використовуєте гостьовий доступ
Увійти
На головну
  1. Економіка підприємства
  2. ЛПР №5. Розрахунок середньооблікової чисельності персоналу і продуктивності праці

ЛПР №5. Розрахунок середньооблікової чисельності персоналу і продуктивності праці

Умови завершення
Переглянути Здайте роботу Отримайте оцінку
Початок приймання: вівторок 11 червня 2024 00:00 AM

Мета:  закріплення теоретичних знань щодо визначення середньооблікової чисельності персоналу та продуктивності праці.

                                                             Теоретична підготовка

Рівень продуктивності праці характеризується показником виробітку, який показує кількість продукції, що вироблена за одиницю часу. Оберненим до виробітку є показник трудомісткості.

Методи визначення продуктивності праці:

1.   Натуральний або умовно-натуральний метод:

 (1)

де ПТ – продуктивність праці, т/чол. ( од./чол.);

Qi - обсяг виробництва в натуральному виразі i-го виду продукції за плановий період, тони, одиниці;

Ч – середньоспискова чисельність робітників, чол.

2.   Трудовий метод:

 (2)

де m – кількість найменувань виробів;

ti - трудомісткість виготовлення одиниці продукції i-го вида , нормо-години.

3.   Вартісний метод:

 (3)

де Цi – вартість одиниці продукції i-го вида , грн.

Середньооблікову кількість штатних працівників за рік визначають шляхом підсумовування зазначеної кількості працівників за всі місяці роботи підприємства і ділення одержаної суми на 12. 

Порядок проведення роботи.

1.    Оберіть свій варіант за наступною ознакою:

- номер у списку групи - номер варіанту;

- номер у списку групи 11 - 1-ий варіант і т.д.

2. За даними таблиці визначте річну продуктивність праці одного працюючого різними методами.

2.    Результати розрахунку занесіть в таблицю під своїм варіантом.

3.    Розрахуйте середньооблікову кількість штатних працівників підприємства у звітному періоді.

Таблиця.  Вихідні дані

Показники

Величини за варіантами

1

2

.3

4

5

6

7

8

9

10

Річний обсяг випуску, т:

виріб А

виріб В

виріб С

296

10065

30064

300

10070

31079

305

10075

35084

310

10080

36097

315

10085

36100

320

10090

36120

325

10105

37068

330

10123

37095

335

10134

38047

340

10156

39034

Трудомісткість виробництва 1 т, нормо-год.:


виріб А

виріб В

виріб С

 

 


15

42

24

 

 

 

18

45

28

 

 

 

20

48

30

 

 

 

22

50

33

 

 

 

25

53

35

 

 

 

28

55

38

 

 

 

30

58

40

 

 

 

32

60

42

 

 

 

35

64

45

 

 

 

38

66

48

Вартість 1 тони, грн.:

виріб А

виріб В

виріб С

94

115

75

98

120

85

100

125

95

105

130

98

108

135

100

110

138

105

112

140

110

115

145

112

118

148

115

120

150

118

Чисельність робітників, чол.

600

650

700

750

800

850

900

950

1000

1050


  Розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників підприємства у звітному періоді за наступних умов:

 Підприємство з сезонним характером виробництва (цукрові заводи, інші виробництва, що займаються переробкою сільгосппродукції) почало працювати у серпні і закінчило в грудні того самого року.

Середньооблікова кількість штатних працівників становила: у серпні - 641 особа, вересні - 1254 особи, жовтні - 1316 осіб, листопаді - 820 осіб, грудні - 457 осіб.


  • Відповіді ЛПР №5.xlsx Відповіді ЛПР №5.xlsx
    25 травня 2024, 01:48 AM
Платформу створено за сприяння Програми розвитку ООН в Україні в межах Програми із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Німеччини через Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH